December in Parijs? Ja, graag! Norkem is verheugd onze terugkeer naar Fi Europe 2025, de toonaangevende wereldwijde bijeenkomst voor de voedingsmiddelenindustrie, te kunnen bevestigen.
Fi Europe viert zijn monumentale 30e editie en verzamelt dit jaar duizenden professionals uit de hele industrie op de prachtige Expo Porte de Versailles in Parijs, met drie dagen (2 t/m 4 december) gewijd aan het verkennen van innovatie in ingrediënten, voeding, functionaliteit en formulering.
Norkem heeft onlangs monopropyleenglycol (MPG) toegevoegd aan onze voorraadlijst, een zeer veelzijdige chemische stof met een breed scala aan toepassingen in de voedselproductie, diervoeding en in de industrie.
MPG is een kleurloos en reukloos oplosmiddel, is eetbaar en heeft een licht zoete smaak, hoewel de meeste toepassingen in de voedselproductie draaien om het feit dat het een uitstekend drageroplosmiddel en humectant is. Het heeft ook zeer aanpasbare warmte-overdrachts- en antivrieseigenschappen.
De Animal Feed Manufacturers Association (AFMA) in Zuid-Afrika viert dit jaar zijn 80-jarig bestaan en markeert de mijlpaal met een reeks evenementen gedurende 2025.
Eiwitrepen. Energierepen. Fitnessrepen. Herstelrepen.
Namen als deze zijn de hoofdpunten geworden van de bloeiende categorie van functionele snackrepen. Maar hoewel merken hun best hebben gedaan om de gezondheidsvoordelen die een reep kan bieden in de context van fitness en work-outs te vergroten, zijn er aanwijzingen dat consumenten bredere overwegingen hebben bij het kiezen van hun favoriete snack.
Darmgezondheid is tegenwoordig niet alleen in voedingskundige kringen een populaire trend, maar ook in de algemene productie van voedingsmiddelen en dranken. Dit komt voort uit een toenemend bewustzijn over de gevolgen van voeding voor de volksgezondheid, en met name uit de duizelingwekkende reeks gezondheidsvoordelen die het resultaat kunnen zijn van het bevorderen van darmvriendelijke voeding.
Het team van Norkem reist dit voorjaar naar een van de culinaire hoofdsteden van Europa om te exposeren op de belangrijkste nutraceutische handelsbeurs ter wereld.
Onze eerste optreden op Vitafoods Europe valt samen met het eerste bezoek van het evenement aan Barcelona, waar van 20 t/m 22 mei meer dan 20.000 deelnemers uit de wereldwijde voedingsindustrie samenkomen in het expositiecentrum Fira Barcelona Gran via .
Met meer dan 1300 exposanten verspreid over de drie dagen en een vol programma van sprekers, netwerkevenementen en onderscheidingen, is Vitafoods dé plek om de nieuwste innovaties en trends op het gebied van functionele voeding te ontdekken en nieuwe connecties te maken in de hele toeleveringsketen.
De groei van Vitafoods in de afgelopen jaren weerspiegelt de toenemende bekendheid van nutraceuticals in de voedings- en drankenindustrie, naarmate producenten ernaar streven te voldoen aan de vraag van de consument naar gezonde opties die praktisch zijn en geweldig smaken. Nu fabrikanten zich meer bewust zijn van het verband tussen voeding en gezondheid, zijn ze op zoek naar ingrediënten die smaak, voeding en extra gezondheidsvoordelen toevoegen.