norkem - Your first link in the chemical chain

Nieuwsarchief >

Dit is het nieuwsarchief. Alle voorgaande nieuwsartikelen zijn hier beschikbaar.

29.10.2021

Voedingsproducten van hennep: goed voor je gezondheid, goed voor het milieu

Hennep wordt al jarenlang verbouwd als een bron van vezels, waarvan van alles gemaakt kan worden, zoals stoffen, textiel en touw. 

 

De laatste jaren is men echter steeds geïnteresseerder geraakt in het gebruik van hennep als commerciële voedingsbron. Hennepzaden zijn rijk aan eiwitten en voedingsstoffen en kunnen worden verwerkt in producten zoals bloem, olie, zuivelvrije melkvervangers en eiwitpoeder.

 

01.09.2021

Norkem exposeert in september op ChemUK

Norkem is verheugd te kunnen aankondigen dat het bedrijf in september 2021 exposeert op ChemUK, de belangrijkste beurs voor de chemische industrie in het Verenigd Koninkrijk. ChemUK, de Britse Chemical Industry Supply Chain Expo, bestaat uit twee onderdelen: een expositie en een programma met sprekers. Belangrijke spelers uit de Britse sectoren voor industriële chemie, biochemie, chemische verwerking en chemische productformuleringen komen bijeen op de expo.

11.08.2021

Het gamma jodiumderivaten van Norkem voldoet aan de grote wereldwijde vraag

In de wereld van de chemicaliënlevering stijgt en daalt de vraag naar bepaalde chemicaliën. Iedereen die in de chemische industrie werkzaam is, weet dat de vraag naar bepaalde chemicaliën kan pieken - of dat nu komt door recente goedkeuringen van de overheid, een recente goedkeuring van de FDA of gewoon een toename van het onderzoek. In de afgelopen maanden hebben chemische toeleveringsbedrijven zoals Norkem een grote vraag naar jodium en jodiumderivaten ervaren vanuit een verscheidenheid aan industriële sectoren. Deze vraag kan tot gevolg hebben dat jodium voor sommigen moeilijk verkrijgbaar blijkt te zijn.

 

26.07.2021

Hoe het productassortiment van Norkem u kan helpen de nieuwe suiker- en zoutbelasting in het Verenigd Koninkrijk te vermijden

Hier bij Norkem zijn we er trots op dat we een toonaangevende leverancier van chemicaliën, voedingsstoffen en supplementen zijn om te garanderen dat we alles kunnen leveren wat uw branche ook maar nodig heeft. Een specifieke sector die de afgelopen jaren veel veranderingen heeft ondervonden is de voedingssector, nu de focus aan het verschuiven is naar meer gezondheid en voedingswaarde in levensmiddelen en additieven en minder suikers en zouten in voeding en dranken.

 

09.06.2021

Bedrijfsupdate: Norkem's Spaanse tak breidt uit

Norkem is verheugd te kunnen melden dat de Spaanse tak na een succesvol kwartaal bezig is met een spannende uitbreiding in meerdere sectoren. De wereldwijde divisies van Norkem doen het goed in 2021 en ze worden steeds sterker. Als gevolg daarvan zijn ze de afgelopen maanden op een aantal belangrijke gebieden gegroeid en blijven ze een leider in de toeleveringsketen voor chemicaliën. 

 
07.05.2021

Norkem gaat in juli The Ingredients Show bijwonen

Norkem is verheugd aan te kondigen dat ze hun plaats hebben bevestigd voor deelname aan de The Ingredients Show, die in juli plaatsvindt in Birmingham, VK. The Ingredients Show, die van 5 tot 7 juli wordt gehouden in het NEC, is een van de meest exclusieve Britse evenementen op het gebied van voeding en dranken voor het tentoonstellen van supplementen en voedingsadditieven. De tentoonstelling van Norkem  zal een van de meest opwindende  updates van ons productassortiment tonen; ons GOFOS-portfolio, evenals onze uitgebreide reeks hennepproducten.