Dit is het nieuwsarchief. Alle voorgaande nieuwsartikelen zijn hier beschikbaar.
Witte bloem is de enfant terrible van de wereld van voeding geworden. Verondersteld wordt dat 90% van de volwassenen onvoldoende vezels in hun voeding krijgt, en men wijst de beschuldigende vinger duidelijk in één richting: zeer geraffineerd wit bloem.
Boor is een fascinerend chemisch element met een enorm en gevarieerd scala aan industriële toepassingen. De naam is afgeleid van borax (natriumboraat), een natuurlijk voorkomend mineraal dat eeuwenlang is gebruikt als wasmiddel en dat nog steeds de bekendste verbinding van boor is.
In de chemische industrie zijn er bepaalde stoffen die vrijwel overal in uiteenlopende sectoren voor allerlei verschillende doeleinden worden gebruikt.
NextFerm, het Israëlische voedseltechnologiebedrijf achter de ontwikkeling van vegan proteïne ProteVin, heeft een commerciële productieovereenkomst getekend met een vooraanstaande Indiase fabrikant onder licentie, wat de beschikbaarheid van ProteVin op de markt zal vergroten.
Consumenten schakelen over op de gezondheidsvoordelen van voedingsvezels. Maar waar veel mensen nog steeds mee worstelen is het vinden van vezelrijke opties in de levensmiddelen die ze gewoonlijk kopen en lekker vinden.
We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat ons voedsel- en drankenteam opnieuw een certificering heeft behaald voor de BRCGS Agents and Brokers Global Standard - met een naleving van 100%. In een primeur voor Norkem brachten we ook onze zusterbedrijven: Norkem BV, Norkem Quimica en Norkem SRL binnen de reikwijdte van de accreditatie. Ze sluiten zich allemaal aan bij Norkem Ltd, een van de eerste bedrijven die de accreditatie in de wacht sleepten.