norkem - Your first link in the chemical chain

Nieuwsarchief >

Dit is het nieuwsarchief. Alle voorgaande nieuwsartikelen zijn hier beschikbaar.

17.01.2022

Hoe zoetstoffen helpen om lekkere tussendoortjes in evenwicht te brengen met gezonde voeding

Is het mogelijk om een zoet tussendoortje te eten zonder schuldgevoel? Vraag het veel mensen en ze zeggen waarschijnlijk 'nee'. Hoezeer we ook van zoetigheid houden, alles, van desserts tot snacks en frisdranken, bevat tegenwoordig een gezondheidswaarschuwing.

01.12.2021

GOFOS is een smakelijke oplossing om de inname van voedingsvezels te verhogen

De inname van voedingsvezels blijft zorgwekkend laag onder Britse volwassenen. Volgens de laatste cijfers van the Food and Drink Federation (FDF)krijgt slechts 9% de aanbevolen 30 gr vezels per dag binnen.

29.10.2021

Voedingsproducten van hennep: goed voor je gezondheid, goed voor het milieu

Hennep wordt al jarenlang verbouwd als een bron van vezels, waarvan van alles gemaakt kan worden, zoals stoffen, textiel en touw. 

 

De laatste jaren is men echter steeds geïnteresseerder geraakt in het gebruik van hennep als commerciële voedingsbron. Hennepzaden zijn rijk aan eiwitten en voedingsstoffen en kunnen worden verwerkt in producten zoals bloem, olie, zuivelvrije melkvervangers en eiwitpoeder.

 

01.09.2021

Norkem exposeert in september op ChemUK

Norkem is verheugd te kunnen aankondigen dat het bedrijf in september 2021 exposeert op ChemUK, de belangrijkste beurs voor de chemische industrie in het Verenigd Koninkrijk. ChemUK, de Britse Chemical Industry Supply Chain Expo, bestaat uit twee onderdelen: een expositie en een programma met sprekers. Belangrijke spelers uit de Britse sectoren voor industriële chemie, biochemie, chemische verwerking en chemische productformuleringen komen bijeen op de expo.

11.08.2021

Het gamma jodiumderivaten van Norkem voldoet aan de grote wereldwijde vraag

In de wereld van de chemicaliënlevering stijgt en daalt de vraag naar bepaalde chemicaliën. Iedereen die in de chemische industrie werkzaam is, weet dat de vraag naar bepaalde chemicaliën kan pieken - of dat nu komt door recente goedkeuringen van de overheid, een recente goedkeuring van de FDA of gewoon een toename van het onderzoek. In de afgelopen maanden hebben chemische toeleveringsbedrijven zoals Norkem een grote vraag naar jodium en jodiumderivaten ervaren vanuit een verscheidenheid aan industriële sectoren. Deze vraag kan tot gevolg hebben dat jodium voor sommigen moeilijk verkrijgbaar blijkt te zijn.

 

26.07.2021

Hoe het productassortiment van Norkem u kan helpen de nieuwe suiker- en zoutbelasting in het Verenigd Koninkrijk te vermijden

Hier bij Norkem zijn we er trots op dat we een toonaangevende leverancier van chemicaliën, voedingsstoffen en supplementen zijn om te garanderen dat we alles kunnen leveren wat uw branche ook maar nodig heeft. Een specifieke sector die de afgelopen jaren veel veranderingen heeft ondervonden is de voedingssector, nu de focus aan het verschuiven is naar meer gezondheid en voedingswaarde in levensmiddelen en additieven en minder suikers en zouten in voeding en dranken.