norkem - Your first link in the chemical chain

Nieuwsarchief >

Dit is het nieuwsarchief. Alle voorgaande nieuwsartikelen zijn hier beschikbaar.

07.05.2021

Norkem gaat in juli The Ingredients Show bijwonen

Norkem is verheugd aan te kondigen dat ze hun plaats hebben bevestigd voor deelname aan de The Ingredients Show, die in juli plaatsvindt in Birmingham, VK. The Ingredients Show, die van 5 tot 7 juli wordt gehouden in het NEC, is een van de meest exclusieve Britse evenementen op het gebied van voeding en dranken voor het tentoonstellen van supplementen en voedingsadditieven. De tentoonstelling van Norkem  zal een van de meest opwindende  updates van ons productassortiment tonen; ons GOFOS-portfolio, evenals onze uitgebreide reeks hennepproducten. 

 
08.04.2021

Hoe helpen vezelrijke supplementen bij de bestrijding van COVID-19?

Bij Norkem zijn we er trots op om de strijd tegen COVID-19 te ondersteunen. Of we nu de broodnodige chemicaliën aan de gezondheidszorgsector leveren of bijdragen aan de levering van laboratoriumvoorraden, we hebben de cruciale industrieën tijdens de pandemie aan de gang gehouden en onze dienstverlening op het gebied van de levering van chemicaliën het hele jaar door voortgezet.

 

Uit recent onderzoek is gebleken dat Norkem ook nog op een andere onverwachte manier helpt: door onze levering van hoogwaardige vezelrijke voedingssupplementen. Een onderzoek naar de symptomen van COVID-19-patiënten heeft aangetoond dat vezelrijke diëten eer nuttig kunnen zijn om mensen te helpen herstellen van de gevolgen van COVID-19: vooral als het gaat om het minimaliseren van de symptomen van darmontsteking als gevolg van ‘Long Covid’.

 
10.02.2021

Levering van GOFOS blijft sterk na Brexit

Norkem, een belangrijke schakel in de toevoerketen die GOFOS in het hele VK distribueert, heeft een toegenomen vraag naar suikervervangers gemeld. Gesprekken over Brexit-handelsovereenkomsten tussen de EU en Israël, thuisbasis van het GOFOS-productiebedrijf Galam, kunnen ervoor zorgen dat de handel toeneemt tussen de twee landen, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor een bredere invoering van GOFOS in het VK.

 

11.01.2021

Newsletter 2021

Nu 2021 voor Norkem is aangebroken, kunnen we rustig stellen dat het bedrijf op 12 complexe en uitdagende maanden terugkijkt.  Met de uitermate internationale status van Norkem is het bedrijf met veel uitdagingen geconfronteerd, waarbij het zich heeft moeten aanpassen aan veranderende regels en voorschriften om de COVID-19 pandemie te bestrijden. Nu Norkem begint aan het 51e jaar, kunnen we gerust stellen dat Norkem deze uitdagingen het hoofd heeft geboden door door te gaan als leider in de wereld van de chemicaliënbevoorrading. 

04.12.2020

Vooruitlopend op de vraag legt Norkem een voorraad Kaliumbicarbonaat aan

Norkem bevestigt met genoegen dat de voorraad kaliumbicarbonaat volledig is aangevuld, vooruitlopend op de nieuwe toegenomen vraag als gevolg van de grotere wereldwijde belangstelling voor de mogelijkheden van het product. Kaliumbicarbonaat is een zeer nuttig en veelzijdig product, dat wordt gebruikt in verschillende industriële sectoren, waaronder levensmiddelen en dranken, industrieel en diervoeder. Norkem levert al lang kaliumbicarbonaat vanwege de talloze toepassingen, die nu nog verder worden uitgebreid dankzij nieuw onderzoek naar de eigenschappen en kwaliteiten.

 
10.11.2020

Norkem's nieuwe product GOFOS helpt de natie de gezondheidscrisis aan te pakken

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat voeding en lichamelijke gezondheid op de voorgrond staan.  Het is van essentieel belang dat we in goede lichamelijke gezondheid verkeren tijdens de voortdurende coronaviruspandemie, wat (naast lichaamsbeweging en hydratatie) betekent dat de vitaminen, vezels en mineralen die we consumeren van het allergrootste belang zijn.  

 

Als onderdeel van de campagne om de natie te beschermen tegen de voortdurende verspreiding van COVID-19, heeft de Britse regering geprobeerd haar burgers aan te moedigen hun voedselinname te controleren en hun inname van geraffineerde suikers te verminderen om de huidige obesitas-epidemie van het land aan te pakken. Zoals we in eerdere artikelen hebben onderzocht, impliceerde de recente analyse van het verband tussen obesitas en COVID-19 een potentiële 48% verhoogde kans op overlijden door het virus voor mensen met significant overgewicht. Met een natie die geraffineerde suikers consumeert die drie keer de aanbevolen hoeveelheid betreft, heeft de regering besloten het probleem bij de bron aan te pakken.