norkem - Your first link in the chemical chain

30.01.2015

Norkem vestigt nieuwe bedrijfseenheid in Zuid-Afrika >

Norkem is verheugd om de vestiging van Norkem Chemicals SA (PTY) Limited in Zuid-Afrika aan te kondigen. 

De Norkem Group haalt zijn belangrijke grondstoffen al vele jaren uit Zuid-Afrika.  De vestiging van een nieuw lokaal bedrijf heeft te maken met de stijging van de binnenlandse vraag naar het brede gamma van Norkem-producten in het snelgroeiende Zuid-Afrika.  Deze nieuwe onderneming zal ons helpen onze producttoevoer naar Zuid-Afrika uit te breiden en ook meer materialen te exporteren naar andere markten waarin de Norkem Group actief is.

Afrika wordt algemeen gezien als het volgende continent dat een snelle economische groei zal kennen naarmate de infrastructuur verbeterd wordt en de investeringen van buitenaf toenemen: in 2010 alleen was sprake van een investering van USD $ 85 miljard in infrastructuur.  Ondanks de perceptie van vele mensen staan 11 landen in Afrika hoger in de ‘ease of doing business index’ dan Rusland, Brazilië en India.

Het is een land met veel onaangeboorde middelen, waaronder enorme reserves aan water onder de grond.  Het land kan in de toekomst worden gebruikt om gewassen te telen en dieren te fokken om de stijgende bevolking te helpen voeden. Naar verwachting zal de bevolking van 1 miljard dit jaar verdubbelen naar 2 miljard tegen 2050. Als continent is het huidige BNP USD $ 2.000 miljard (meer dan India) met een gemiddelde groei van 5,2%.

Norkem heeft haar bedrijfsactiviteiten in de landen ten zuiden van de Sahara oorspronkelijk ontwikkeld in de mijnbouwsector, waar haar producten worden gebruikt in flotatie- en verrijkingsprocessen.  Via de nieuwe vestiging in Zuid-Afrika zal de verkoop worden uitgebreid naar de branches Agrochemie (meststoffen), Dierenvoeder en de snelgroeiende sector van de Aquacultuur.  Daar Norkem alleen kwaliteitsproducten wil inkopen onder het wakende oog van haar interne kwaliteitsteam en met de certificering van de normen van ISO, GMP+ en FEMAS, kunnen zowel nieuwe als bestaande klanten profiteren van haar uitgebreide internationale inkoopactiviteiten.