norkem - Your first link in the chemical chain

29.08.2024

Nieuw thuis voor Norkem Zuid-Afrika! >

Sinds de opname in 2015 is de Zuid-Afrikaanse tak van Norkem, Norkem Chemicals SA (PTY) Limited, steeds sterker geworden. En dat voortdurende succesverhaal heeft ertoe geleid dat het team op zoek is naar nieuwe locaties vanwege de voortdurende uitbreiding en personeelsgroei.

Na drie jaar kantoor te hebben gehouden in het historische M01-gebouw op Baker Square in Kaapstad, is het team verhuisd naar een nieuw, ruimer en moderner kantoor in Titanium House, niet ver daar vandaan in dezelfde wijk Paardevlei, Somerset West.

De verhuizing is een voortzetting van de spannende tijden voor onze collega's in Zuid-Afrika, nu het team uitkijkt naar grotere en betere zaken om het profiel van Norkem in heel Afrika te laten groeien.

De Norkem Group ontwikkelde aanvankelijk zakelijke relaties in de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara en leverde producten die worden gebruikt in flotatie- en verdelingsprocessen in de mijnbouwsector. Vervolgens, vele jaren voordat we een lokale afdeling oprichtten, begonnen we met het betrekken van grondstoffen uit het mineraalrijke Zuid-Afrika voor distributie naar onze wereldwijde markten.

Maar naarmate de economie van Zuid-Afrika groeide en de binnenlandse vraag naar producten die wij aanleveren toenam, werd duidelijk dat het land een lucratieve import- en exportmarkt voor de Group kon zijn.

En dat is ook gebleken, met een gestage groei van de verkoop in de sectoren agrochemie (meststoffen), diervoeder en aquacultuur in het bijzonder. Hierdoor werd de noodzaak om ons team uit te breiden steeds groter. De directe beschikbaarheid van materialen van hoge kwaliteit past perfect bij ons streven om niet alleen de best mogelijke producten te leveren aan onze wereldwijde klanten, die allemaal streng worden gecontroleerd op kwaliteit en geaccrediteerd volgens internationale normen, maar ook om een betrouwbare levering te handhaven op de steeds volatielere wereldmarkten.

Wij wensen onze collega's in Zuid-Afrika veel succes in de toekomst!