norkem - Your first link in the chemical chain

22.02.2024

Nieuw calciumnitraatproduct toegevoegd aan ons assortiment meststoffen >

Het naderende voorjaar is een drukke tijd voor de agrochemische industrie van Norkem.Klanten in de landbouw-, tuinbouw- en boerderijsector bereiden zich voor op het zaaiseizoen.Dat betekent dat er meststoffen moeten worden opgeslagen om de grond voor te bereiden en een recordoogst te ondersteunen gedurende de groeimaanden.

Met dat in het achterhoofd kondigen wij met genoegen een verdere uitbreiding van ons nitraatassortiment aan. We kunnen nu calciumnitraatgranulaat aanbieden, naast vlokken en oplossing.

Nitraten vormen een van de belangrijkste soorten agrarische meststoffen. Ze zijn niet alleen een cruciale bron van stikstof, die een sleutelrol speelt in de eiwitproductie in planten en daardoor een gezonde groei ondersteunt, maar nitraatzouten leveren ook andere essentiële mineralen. Naast calciumnitraat voorzien we ook in mangaan-, magnesium- en kaliumnitraat.

Nitraatzouten zijn in hoge mate oplosbaar in water en daardoor gemakkelijk aan te brengen.Vloeibare meststoffen worden echter snel geabsorbeerd of op een andere manier snel weggespoeld, en moeten daarom regelmatig opnieuw worden aangebracht. In hun korrelvorm zorgen nitraten voor een ‘langzamere afgifte’ en worden ze geleidelijk in de loop van de tijd afgebroken als er water aanwezig is. Granulaire nitraten zijn daarom ideaal voor toepassing aan het begin van het groeiseizoen.

Een ander groot voordeel is dat nitraatmeststoffen volledig biologisch afbreekbaar zijn en niet leiden tot ongewenste ophoping van chemicaliën in de bodem.

Calciumnitraat is een uitstekende bron van calcium voor planten, waarbij calcium een belangrijke bouwsteen is voor sterke, gezonde cellen. Zoals alle nitraten is calciumnitraat ook een zeer veelzijdige chemische stof met een scala aan toepassingen in andere industrieën. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als versneller voor het plaatsen van beton en mortel in de bouw. De antivries-eigenschappen ervan zijn ook nuttig voor het beschermen van beton tegen vorst.

Mangaannitraat is onze langst lopende nitraatlijn. Het wordt gebruikt als een doelgerichte bemesting om mangaan in gewassen te corrigeren en fungeert ook als fungicide. Wij leveren mangaannitraat in oplossing.

Meststof in de vorm van magnesiumnitraat zorgt ervoor dat planten in overvloed magnesium krijgen, een essentieel onderdeel van het via fotosynthese chemische chlorofyl. Planten die lijden aan chlorofyltekorten kunnen niet genoeg suikers synthetiseren en groeien daardoor slecht.

Voor informatie over prijzen en verzending van onze nitraatproducten kunt u contact opnemen met ons agrochemisch team.