norkem - Your first link in the chemical chain

03.02.2024

BRCGS-certificering gegarandeerd met 100% conformiteit - opnieuw! >

Het doet ons genoegen te kunnen aankondigen dat ons eet- en drinkteam wederom met succes een certificering heeft behaald voor de BRCGS Agents and Brokers Global Standard. En niet alleen dat, we zijn weer geslaagd met een compliance van 100%.

Het BRCGS-merk is een wereldwijd erkende voedselveiligheidsnorm. Zonder deze standaard is het moeilijk voor leveranciers om hun producten te verkopen aan de voedings- en drankenindustrie. Het moet jaarlijks worden vernieuwd.

Het BRCGS zelf is een door de sector gerund orgaan dat onder toezicht staat van detailhandelaren. Het certificeringsproces wordt internationaal erkend als de meest rigoureuze en uitgebreide, industriële maatstaven voor best practices op het gebied van productie en logistiek, kwaliteitsborging en juridisch bestuur.

Het certificeringsproces is onderverdeeld in verschillende categorieën voor verschillende typen leveranciers. De Agents and Brokers Global Standard is bedoeld voor niet-productiehandelaren en -distributeurs zoals wij.

Hoewel de praktische eisen van de naleving van voedselveiligheid voor voedselverwerkende bedrijven en producenten gericht zijn op proces- en milieuhygiëne, dragen exploitanten als Norkem de verantwoordelijkheid om de naleving van de door ons geleverde ingrediënten en additieven te garanderen. Dit gaat verder dan veiligheid en omvat ook herkomst, authenticiteit, kwaliteit en wettigheid.

Norkem is altijd erg trots geweest op de rol die wij in dit opzicht spelen, wat misschien heeft bijgedragen aan onze indrukwekkende staat van dienst met het behalen van 100% compliance voor alle vier onze Europese filialen: Norkem Ltd in het Verenigd Koninkrijk, Norkem BV in Nederland, Norkem SRL in Italië en Quimica SL in Spanje.

Voor ons is het van essentieel belang dat we de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen kunnen garanderen voor ons volledige assortiment ingrediënten voor voedingsmiddelen en dranken. Hiermee bereiken we ons doel om door detailhandelaren, bedrijven in de levensmiddelenindustrie en fabrikanten als vertrouwde partners te worden beschouwd.

We weten dat onze klanten op zoek zijn naar leveranciers en intermediairs van ingrediënten die de grootst mogelijke professionaliteit en expertise kunnen aantonen op het gebied van traceerbaarheid en transparantie van de toeleveringsketen. Het is onze taak om dit te leveren.

Het is voor ons dus niet alleen een kwestie van operationele noodzaak om de jaarlijkse BRCGS-audit af te ronden met perfecte compliance. Het is een validatie van de zakelijke strategie die ons eet- en drinkteam nastreeft. Gezien de grondigheid van het auditproces, de hoeveelheid werk die ermee gemoeid is en het feit dat we voortdurend onze eigen leverancierslijst uitbreiden, is dit een opmerkelijke prestatie voor iedereen die betrokken is bij onze procedures voor kwaliteits- en veiligheidscontrole.

Uitgebreide felicitaties voor alle leden van ons eet- en drinkteam en ons QHSE-team voor al jullie harde werk. Laten we het volgend jaar allemaal opnieuw doen!