norkem - Your first link in the chemical chain

26.10.2023

Norkem breidt zijn productassortiment voor de diervoeder-, huisdiervoeder- en paardenindustrie uit >

De diervoederindustrie is zeer dynamisch en verandert voortdurend. Met de eisen van iedereen, van veehouders tot huisdiereigenaren, vormgegeven door een groter bewustzijn inzake diervoeding, hoge verzorgingsnormen en toenemende regelgeving, moeten veevoederproducenten hard werken om aan de verwachtingen te voldoen.

Hier bij Norkem houden we graag een open dialoog met diervoederproducenten over wat ze het meest nodig hebben. Als een van de toonaangevende leveranciers van sporenelementen en gespecialiseerde additieven aan de sector, maken we gebruik van de contacten en expertise die we in de loop van 50 jaar hebben opgebouwd om waar mogelijk onze productportfolio aan te vullen op basis van wat onze klanten ons vertellen.

Nieuwe producten

Daartoe hebben we onlangs verschillende nieuwe producten geïdentificeerd en ontwikkeld die volgens ons een aanvulling vormen op ons reeds gevarieerde assortiment diervoeder. Hier zijn onze nieuwe producten. 

Calciumpropionaat - Calciumpropionaat, dat veel gebruikt wordt als conserveermiddel in zowel dierlijke als menselijke voeding, helpt ook om gezonde darmflora bij dieren te reguleren en de groei te bevorderen.

Chondroïtinesulfaat, glucosamine HCl, methylsulfonylmethaan (MSM) – Dit trio stoffen wordt veel gebruikt in alternatieve geneeskunde voor hun vermogen om gewrichtsontsteking te verminderen, vooral die welke geassocieerd wordt met osteoartritis. Deze eigenschappen worden ook gebruikt als gezamenlijke supplementen voor paarden en honden.

Vitamine E-vervanger – Vitamine E wordt algemeen erkend om zijn anti-oxidant eigenschappen, en in de menselijke voeding wordt het erkend als de belangrijkste vetoplosbare anti-oxidant die zogenaamde 'vrije radicalen' kan verwijderen die cellen beschadigen. De markt voor vitaminen is echter onderhevig aan een hoge prijsvolatiliteit, wat een grote belemmering vormt voor veel diervoederproducenten.

Als reactie hierop hebben we voor verschillende diersoorten een meer kosteneffectief, maar toch zeer efficiënt en natuurlijk anti-oxidant product ingekocht ter vervanging of aanvulling van het gebruik van vitamine E in diervoeder. Uit de resultaten van diverse uitgebreide studies is gebleken dat deze stof zeer effectief is.

Foliumzuur (vitamine B9) - We blijven ons portfolio van vitaminen uitbreiden, en het doet ons nu genoegen om de toevoeging van foliumzuur aan dit assortiment aan te kondigen. Foliumzuur is een essentiële vitamine die nodig is om de gezondheid, groei en ontwikkeling van dieren in stand te houden.

Appelzuur – Appelzuur is zeer heilzaam gebleken voor de darmgezondheid bij koeien, omdat het de groei van de dominante bacteriën stimuleert die de spijsvertering in de pens reguleren. Meer appelzuur in de voeding van een melkveestapel verhoogt de gewichtstoename en de melkopbrengst zonder de totale hoeveelheid verteerd voedsel te verhogen. We hebben appelzuur in verschillende korrelgroottes.

Sorbitolpoeder – Sorbitol is een bekende kunstmatige zoetstof die veel wordt gebruikt in menselijke voedingsmiddelen. Studies tonen ook aan dat het gebruik ervan als voedingssupplement in veevoer de bloedglucosespiegel en de melkproductie verhoogt.

Als u vragen hebt over ons assortiment diervoederproducten, aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met ons ervaren verkoopteam.