norkem - Your first link in the chemical chain

10.08.2023

Ontwikkelaar van ProteVin tekent productiedeal als stimulans voor de markt voor veganistische eiwitten >

Vorig jaar tekende Norkem een voorkeursdeal voor ProteVin. Dit veganistische alternatief voor van wei afgeleide eiwitingrediënten is al opgepikt door vijf levensmiddelen- en drankenbedrijven in de VS en Europa voor de ontwikkeling van nieuwe zuivelvrije assortimenten.

De productie in de Kothari-faciliteit in de buurt van New Delhi zal eind 2023 van start gaan.

Neutrale smaak, volledig voedingsprofiel

Hoewel de markt voor niet-zuivelalternatieven voor wei-eiwitten de afgelopen jaren een sterke groei heeft doorgemaakt, zijn de meeste producten die momenteel op plantaardige basis verkrijgbaar zijn, meestal vervaardigd uit erwten, soja, hennep of rijst.

Hoewel deze plantaardige producten een levensvatbaar veganistisch alternatief voor wei-eiwitten vormen, hebben ze een aantal nadelen.  Een daarvan is dat ze de essentiële aminozuren in dierlijke eiwitten missen en daarom het voedingsprofiel van weipoeder niet kunnen evenaren.  De andere is dat de meeste plantaardige eiwitten niet-neutrale smaakprofielen hebben, wat de ontwikkeling van recepten bemoeilijkt.

ProteVin is anders.  Het wordt geproduceerd door het winnen van eiwitten uit gewone bakkersgist via fermentatie en werkt de twee grote nadelen van plantaardige eiwitten tegen.  Het eindproduct is volledig smaakloos en kleurloos en komt overeen met het voedingsprofiel van wei-eiwitten.

Boaz Noy, Chief Executive Officer van NextFerm, verklaarde: "De productie-opzet die in India wordt gevestigd zal ons in staat stellen om te voldoen aan de groeiende vraag naar ProteVin, met een lagere investering dan gepland en met de mogelijkheid om de toekomstige capaciteit te vergroten.   ProteVin™ is momenteel het enige alternatieve eiwit op de markt met een neutrale smaak en een voedingswaarde overeenkomend met diervoeding, en volgens ons wordt het een toonaangevende oplossing in de wereldwijde sector voor alternatieve eiwitten."

Daarnaast zal Kothari ook de productie van gistextract opvatten, een bijproduct van het productieproces voor ProteVin, dat NextFerm heeft ontwikkeld als veganistisch smaakadditief.

Tot op heden is ProteVin opgepikt door een aantal merken die veganistische eiwitpoeders aanbieden op de sport- en gezondheidsvoedingsmarkt.  Het is heel geschikt om te dienen als veganistisch substituut voor eiwitverrijkte voedingsmiddelen en dranken in een breed scala van categorieën en als versterking van het voedingsprofiel van veganistische en plantaardige alternatieven ten opzichte van zuivelproducten.

Neem voor meer informatie over de aankoop van ProteVin in het Verenigd Koninkrijk en Ierland contact op met het Norkem food and drinks sales team.