norkem - Your first link in the chemical chain

16.10.2014

Norkem breidt assortiment jodiumderivaten uit >

Jodiumderivaten worden in diverse uiteenlopende markten gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van producten zoals ruwe jodium, kalium- en natriumjodide, kalium-, calcium- en natriumjodaat en povidonjodium.

Nieuw in het assortiment zijn methyljodide, zilverjodide, perjoodzuur, dijoodsalicylzuur en ethyleendiamine-dihydrojodide, die voornamelijk worden gebruikt bij de productie van werkzame farmaceutische stoffen. Methyljodide wordt gebruikt bij de productie van anti-cholesterolmiddelen, en perjoodzuur bij de het maken van geneesmiddelen die de longfunctie verbeteren. Dijoodsalicylzuur is een product dat als grondstof dient bij de productie van medicijnen voor de veterinaire sector.

Norkem heeft ruime ervaring in de farmaceutische sector en begrijpt hoe lastig het kan zijn voor klanten die op zoek zijn naar producten die voldoen aan de strikte regelgeving die geldt binnen deze branche. Onze Kwaliteitsafdeling werkt nauw samen met ons commerciële team om te zorgen dat de gehele logistieke keten volledig voldoet aan de huidige wetgeving. De Norkem Groep is ook sterk betrokken bij de distributie en verkoop aan de voedingssector, waar onze producten worden gebruikt bij de productie van gejodeerd tafelzout, en aan de diervoedingssector, waar jodiumderivaten worden gebruikt bij de productie van voedersamenstellingen om de voedingswaarde te verhogen.