norkem - Your first link in the chemical chain

21.12.2022

Het voedsel- en drankenteam van Norkem behaalt opnieuw AA-klasse voor BRCGS-audit >

BRCGS is een door retailers gerund wereldwijd orgaan dat de voedselveiligheidsnormen in de hele voedsel- en drankenketen controleert.  Het certificeringsproces wordt internationaal gezien als de meest rigoureuze en veelomvattende in zijn soort, en stelt erkende industriemaatstaven vast voor best practices op het gebied van productie en logistiek, en voor kwaliteitsborging en juridisch bestuur.

Als groothandelaar zonder productie en distributeur van voedselingrediënten en additieven werd Norkem gecontroleerd in het kader van het Agents and Broker-certificeringsschema van het orgaan. Net als alle BRCGS-normen biedt dit certificaat een kader voor het beheer van de veiligheid, authenticiteit, kwaliteit en legaliteit van voedselproducten, maar specifiek voor bedrijven als Norkem die producenten en verwerkers van voedingsproducten bedienen en daaraan leveren, terwijl ze deze activiteiten zelf niet rechtstreeks uitvoeren.

Bij Norkem hebben we altijd onze rol in het handhaven en beïnvloeden van kwaliteits- en veiligheidsnormen voor producten zeer serieus genomen. De levering van ingrediënten is een belangrijk onderdeel van de controleketen. Daarom omarmen we volledig het feit dat waar we onze producten vandaan halen, hoe we ze opslaan en vervoeren, en vooral hoe we de traceerbaarheid van elk product dat we leveren garanderen, van cruciaal belang is voor onze klanten om in staat te zijn om de kwaliteits- en veiligheidsnormen te bereiken die door zowel de consument als de wet verwacht worden.

Hiervoor is het opnieuw binnenhalen van de BRCGS-accreditatie een belangrijk onderdeel van onze groeiplannen. Het laat aan retailers, voedselservicebedrijven en fabrikanten zien dat Norkem de professionaliteit en expertise heeft om een vertrouwde partner te zijn voor alle behoeften op het gebied van voedselingrediënten en additieven, en dat het bedrijf over de hele linie werkt volgens de hoogste normen.

Het was daarom een geweldig bewijs van het harde werk van alle betrokkenen om te horen dat we na afloop van het auditproces geslaagd waren zonder vastgestelde gebieden van non-compliance. Dit is vooral bemoedigend gezien de voortdurende uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van voedsel- en drankvoorziening, waaronder de samenwerking met een aantal nieuwe leveranciers in het afgelopen jaar.

Hieruit blijkt dat onze procedures voor kwaliteitsborging en veiligheidscontroles goed gefundeerd zijn, wat perspectief biedt voor de voortdurende uitbreiding van onze op voedsel en dranken gebaseerde verkoopactiviteiten op het hele Europese vasteland.

Grote dank aan iedereen van ons voedsel- en drankenteam en ons QHSE-team die betrokken waren bij het doorlopen van het auditproces.