norkem - Your first link in the chemical chain

18.05.2022

Norkem krijgt exclusieve distributierechten voor grensverleggend veganistisch eiwit >

ProteVin is door NextFerm ontwikkeld als alternatief voor plantaardige eiwitten op basis van rijst, erwten, hennep en soja. Hoewel de vraag naar veganistische alternatieven voor wei-eiwitisolaten toeneemt, kleven er nadelen aan veel van de producten die tot dusver op de markt zijn gebracht.

De meeste plantaardige eiwitten bieden bijvoorbeeld een inferieur voedingsprofiel aan wei-eiwitten, omdat ze enkele van de essentiële aminozuren missen die in dierlijke eiwitten worden aangetroffen. Bovendien hebben de meeste stoffen een onaangename smaak die moet worden verhuld door andere ingrediënten wanneer ze aan levensmiddelen worden toegevoegd.

Maar ProteVin is anders. Het is geproduceerd op basis van bakkersgist en heeft een volledig neutrale smaak en kleur. Maar het meest bijzondere van alles is dat het qua voedingswaarde niet onderdoet voor wei-eiwitten.

Dit kan een belangrijke doorbraak betekenen op het gebied van veganistische voedingsadditieven en supplementen. Naarmate de trend in de veganistische voeding zich verder doorzet, staan producenten nog steeds voor de uitdaging hoe ze het eiwitgehalte van dierlijke voedingsproducten kunnen evenaren en tegelijk een smaak van hoge kwaliteit kunnen garanderen.

Hoogwaardige veganistische producten

Omdat het voedingsprofiel vergelijkbaar is met dat van wei-eiwit, heeft ProteVin een voor de hand liggende markt in sportvoedingsproducten zoals snackrepen, shakes en supplementen. Maar het opent ook nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige veganistische alternatieven met een hoog eiwitgehalte voor bijvoorbeeld kaas, smeerkaas, ei en zeevruchten. De neutrale smaak en kleur maken de smaak- en esthetische kant van de ontwikkeling van levensmiddelen veel gemakkelijker.

NextFerm is in april 2022 onthuld op de Anuga Food Tech in Keulen. Het Israëlische bedrijf zegt ook dat de van fermentatie afgeleide eiwitten de verteringsproblemen vermijden die voorkomen bij sommige van planten afgeleide eiwitten. Door de manier waarop ze worden vervaardigd, zijn ze ook zeer duurzaam en hebben ze een snelle marktintroductie.

lzaphan Hotam, CEO van NextFerm Technologies USA, vertelde FoodIngredientsFirst: “We produceren een plantaardig eiwit dat geen enkel ander bestaand veganistisch eiwitsupplement kan leveren: Het heeft een neutrale smaak en een perfect voedingsprofiel.

“We produceren voedingsingrediënten en voedingssupplementen op basis van gistfermentatie. Dit proces kent voordelen op vele niveaus: Het is zeer duurzaam, de kwaliteit van het product is zeer goed en het is kosteneffectief."

Neem voor meer informatie over de aankoop van ProteVin in het Verenigd Koninkrijk en Ierland contact op met het Norkem food and drinks sales team.