norkem - Your first link in the chemical chain

07.03.2022

Norkem Quimica voegt natriumacetaat toe aan haar voedsel- en drankenassortiment >

Natriumacetaat is een organisch natriumzout van azijnzuur. Natriumacetaat is zeer goed oplosbaar in water, is hygroscopisch (het neemt gemakkelijk water op uit andere stoffen) en wordt veel gebruikt in verschillende sectoren. Toepassingen zijn onder andere gebruik als een additief in producten zoals kleurstoffen en cement, als buffermiddel om pH-niveaus onder controle te houden en als dehydraterend middel.

In de medische wereld is natriumacetaat tevens een belangrijk bestanddeel voor elektrolytoplossingen die intraveneus aan patiënten worden toegediend.

Natriumacetaat is een even belangrijk als veelvoorkomend additief in de voedsel- en drankenindustrie. In watervrije vorm (oftewel als vaste stof) heeft het een licht zoute smaak. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met sterker smakend acijnzuur en wordt gebruikt als een buffer om de sterkere zuursmaken uit te balanceren om een aangenaam zoute en azijnsmaak te creëren.

Natriumacetaat wordt vaak gebruikt als smaakmaker in vleesproducten, kruidenmixen, kant-en-klaar-maaltijden, dranken en fruitconserven en is tevens een conserveermiddel aangezien het de groei van bacteriën remt.

Onze Europese toevoerketen versterken

De toevoeging van natriumacetaat voor de voedingsindustrie markeert de laatste uitbreiding van het voedsel- en drankenassortiment van Norkem Quimica. Norkem Quimica is gevestigd in Valencia en levert chemische producten aan een internationaal klantenbestand binnen veel verschillende sectoren. Het speelt een cruciale rol in onze Europese toevoerketen en verbindt leveranciers in Europa met ons hoofdkantoor in het VK en van hieruit weer met onze klanten over de hele wereld.

Het strategische belang van Norkem Quimica is groter geworden sinds de Brexit, wat ons helpt de impact van nieuwe tarieven en import- en exportadministratie binnen onze internationale toevoerketens te minimaliseren. Dit heeft ervoor gezorgd dat we voorraden van cruciale producten hoog hebben kunnen houden ondanks andere zorgen, inclusief de COVID-19 pandemie.

Het wereldwijde aanbod van zoetstoffen met weinig calorieën en probiotische vezels zoals inuline is in de afgelopen 18 maanden onder ernstige druk komen te staan als gevolg van een combinatie van een stijgende vraag en een verstoring van de toevoerketen. Maar mede dankzij onze groeiende business in Spanje zijn we erin geslaagd om voorraden van producten zoals GOFOS in beweging te houden.

GOFOS is een fructo-oligosaccharide, een organisch in water oplosbaar prebiotisch vezel afkomstig van suikerbiet. Het wordt steeds populairder als alternatief voor inuline, omdat het ook zoet is. Hierdoor is het perfect om gezonde voedingsvezels toe te voegen aan taart en toetjes en het is ook nog eens een volledig natuurlijke zoetstof die een goede gezondheid van de darmen stimuleert.

Natriumacetaat is nu eenvoudig te verkrijgen in het VK en op de markten waarbinnen we wereldwijd actief zijn.