norkem - Your first link in the chemical chain

03.02.2022

Terugblik op 2021: Kracht halen uit tegenspoed >

Het opduiken van de Omikron-variant eind vorig jaar was een tegenslag. Het toont aan dat we nog een weg te gaan hebben om deze verraderlijke het hoofd te bieden. Het vaccinatieprogramma is zeker een godsgeschenk geweest om de verspreiding van de ziekte een halt toe te roepen. Maar we kunnen het ons niet veroorloven achterover te leunen.

Zoals de meeste bedrijven heeft de Norkem Groep haar werkmethoden moeten aanpassen aan het 'thuiswerk'-advies van de regeringen. We zijn er trots op dat we dit met groot succes hebben kunnen doen en tegelijkertijd de hoge servicenormen hebben kunnen handhaven die onze wereldwijde klanten verwachten.

Onze oprechte dank gaat uit naar al onze medewerkers, ongeacht hun rol in onze verschillende vestigingen wereldwijd: in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje, China, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Verschillende regels en voorschriften in verschillende gebieden hebben veel flexibiliteit gevergd. Iedereen heeft onvermoeibaar gewerkt om van uitdagende omstandigheden een succes te maken. Het is een fantastische teamprestatie geweest.

Norkem in 2021

Ondanks alle uitdagingen kunnen we op een aantal opmerkelijke successen in 2021 terugkijken. In de afgelopen 12 maanden is onze verkoop toegenomen in de levensmiddelen-, diervoeder-, olie-, rubber-, glas-, leder- en farmaceutische industrie, om er maar een paar te noemen. Belangrijke producten zoals zink-, koper-, mangaan- en bariumverbindingen, maar ook voedselconserveringsmiddelen, hebben het allemaal zeer goed gedaan ondanks de spraakmakende bevoorradingstekorten die de krantenkoppen hebben gehaald.

Wij hebben met name snel gehandeld om onze bevoorradingsketens vanuit Europa veilig te stellen, aangezien de overgangsperiode voor de Brexit eind 2020 afliep. Ondanks alle verstoringen van de logistiek en de invoerprocessen in de afgelopen 12 maanden, zijn we erin geslaagd de producten in beweging te houden en de voorraden op peil te houden.

Dit omvat opmerkelijke groeiproducten zoals de voedingsvezel en zoetstof GOFOS, waarvan de vraag sterk is toegenomen nu voedingsbedrijven op zoek zijn naar voedzame alternatieven voor suiker. Jodium en jodiumderivaten zijn een andere categorie waar veel vraag naar is. In heel 2021 konden wij klanten blijven bevoorraden ondanks de wereldwijde schaarste.

Om de kracht van onze activiteiten in alle regio's te onderstrepen, onderging onze Spaanse vestiging in de zomer van 2021 een spannende uitbreiding.

Vooruitblik op 2022

De werkzaamheden voor de uitbreiding van ons productaanbod op alle gebieden worden voortgezet. Directe plannen omvatten de toevoeging van nieuwe lijnen voor kaliumsorbaat, kaliumjodide, beitsen voor de baksteenindustrie en een aanbod chelaten en glycinaten voor gebruik in diervoeder.

Dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de voortdurende steun van onze uitstekende leveranciers en klanten wereldwijd en hen willen we graag hartelijk danken en we kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking.