norkem - Your first link in the chemical chain

09.09.2020

De wereldwijde vraag naar GOFOS staat op het punt te stijgen na het voorgestelde Britse verbod op suikerreclame.  >

In juli maakte de Britse regering haar plannen bekend om een ​​verbod op bepaalde soorten voedselreclame in het hele land in te voeren. In een poging de natie te beschermen tegen COVID-19, onthulden de overheid en de relevante gezondheidsautoriteiten (zoals de NHS en haar adviesorganen) een plan om hoge niveaus van obesitas onder de bevolking te bestrijden. Volgens het gerapporteerde onderzoek lijken obesitasgerelateerde aandoeningen de gevolgen van COVID-19 te verergeren, met enkele statistieken die obesitas koppelen aan een toename van 48% van de sterfte aan het virus.   De obesitascijfers van het Verenigd Koninkrijk behoren inderdaad tot de hoogste ter wereld en het sterftecijfer als gevolg van het coronavirus is het hoogste in Europa, door sommige wetenschappers aan elkaar gekoppeld als gerelateerde statistieken. Als onderdeel van deze campagne om het effect van COVID-19 te verminderen door het terugdringen van obesitasgerelateerde aandoeningen, heeft de regering een voorstel onthuld om in het Verenigd Koninkrijk reclame voor junkfood en suikerhoudende voedingsmiddelen vóór 21.00 uur 's avonds te verminderen , zowel op televisie als online. Deze voorstellen vormen een aanvulling op de voorgestelde maatregelen met betrekking tot de calorie-inhoud die op de menu's van de restaurants worden gepubliceerd, zodat het publiek de calorieën kan zien die inherent zijn aan hun voeding. Om het voorgestelde verbod te ondersteunen, is er sprake van een totaalverbod op online-advertenties voor vet-, zout- en suikerrijke (HFSS) producten. 

 

Dit gebrek aan reclameblootstelling, zo wordt beweerd, zal leiden tot een consumptie-afname van junkfood en HFSS-voedsel in het algemeen, waardoor het risico op overlijden door overgewicht als gevolg van COVID-19 afneemt. Met dit in gedachten heroverwegen veel voedselproducenten en fabrikanten, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten, wederom de ingrediënten in hun eindproducten. Velen wenden zich tot alternatieven voor voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte en een hoog vetgehalte - en overwegen in plaats daarvan natuurlijke alternatieven zoals GOFOS. 

 

GOFOS, op voorraad bij Norkem, is de conventionele term voor een groep fructo-oligosacchariden, ook wel ‘korte keten fructo-oligosacchariden’, sc-FOS, FOS en oligofructose genoemd. GOFOS is een zoete en oplosbare prebiotische vezel met een lage calorische waarde - een kwaliteit die goed zou werken met de door de overheid voorgestelde publicaties van calorische waarden. GOFOS heeft ook een lage glycemische index, in die zin dat het een vermindering van het suikergehalte van het product mogelijk maakt, maar het verrijkt het vezelgehalte. 

 

GOFOS is perfect om toe te voegen aan bederfelijke waren en consumptiegoederen en fungeert als een haalbaar alternatief voor HFSS, dat de voedingswaarde van een product verhoogt en tegelijkertijd het suikergehalte verlaagt. Deze multifunctionele groep van oligosacchariden draagt ook bij aan de houdbaarheid van het product en verbetert het volume, de textuur en de stevigheid.

 

GOFOS is een ideaal substituut voor het verbeteren van de voedingsbehoeften van de bevolking en wordt gemaakt van bietsuiker door middel van een uniek enzymatisch proces, dat vervolgens leidt tot de vorming van GF2, GF3 en GF4 (GOFOS). Dit product kan worden toegevoegd aan bakproducten, babyvoeding, snoep en gebak, om het suikergehalte te verminderen en tegelijkertijd de houdbaarheid te verlengen. 

 

Het huidige alternatief voor toevoegingen aan voedingsvezels en verminderingen van suiker, Inuline, is inferieur aan GOFOS en is momenteel schaars. Dit maakt GOFOS tot de voor de hand liggende keuze om de huidige problemen van obesitas en een hoog suikergehalte in levensmiddelen aan te pakken. 

 

Als u informatie wilt over de beschikbaarheid en leveringsmogelijkheden van Norkem voor GOFOS, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen bij Norkem.