norkem - Your first link in the chemical chain

30.07.2020

Het zinkoxide-assortiment van Norkem >

Norkem biedt een uitgebreid assortiment aan zinkoxidekwaliteiten aan die als normaal en in overeenstemming met de COVID-19-beperkingen worden geleverd en verzonden. Met technische kwaliteiten die geproduceerd worden middels het American Process, Red Seal en High Purity middels het French Process en Active Zinc oxide middels het Chemical Wet Process, kan Norkem zinkoxide leveren voor elke toepassing en industrie. Norkem kent een lange geschiedenis in het leveren van zinkoxide aan klanten en partners en heeft er alles aan gedaan om de toeleveringsketen te beveiligen om een ​​consistente voorraad te garanderen. 

 

Met meer dan 50 jaar ervaring met dit product, levert Norkem een ​​volledig assortiment zinkoxidekwaliteiten als voorraadartikelen, inclusief poeder en granulaat, die wereldwijd in een groot aantal toepassingen worden gebruikt. Deze toepassingen omvatten verven, coatings, pigmenten, farmaceutische producten, banden, rubbersamenstellingen, keramiek en meststoffen. Norkem kan zinkoxide over heel Europa distribueren met behulp van ons netwerk van magazijnen in heel Europa en daarbuiten.   

 

Vragen binnen Europa kunnen door elk van onze Europese kantoren worden ontvangen, waar toegewijde en ervaren zinkoxideteams werkzaam zijn. Neem contact op met ons kantoor in Nederland voor een meertalig, ervaren zinkoxideteam dat klaar staat om al uw vragen te beantwoorden. 


 

Zinkoxide: Productie & Processen 

 

Zinkoxide heeft normaal gesproken de vorm van wit poeder, dat oplosbaar in zuren en onoplosbaar in water is. Dit materiaal is van essentieel belang voor toepassingen in de productie van zinkchemicaliën, cosmetica en de tuinbouw en wordt op drie specifieke manieren geproduceerd.

 

De indirecte methode, die bekend staat als het 'French process', vereist het smelten van zinkmetaal, dat vervolgens wordt verdampt door koken en uiteindelijk wordt geoxideerd om zinkoxide te produceren. 

 

De directe methode, de zogenaamde 'American process'-methode, vereist eerst dat de zinkhoudende grondstoffen worden gereduceerd door koolstof, die vervolgens een zinkdamp genereert. Deze zinkdamp wordt vervolgens door het proces van luchtverbranding geoxideerd om het eindproduct van zinkoxide te produceren. 

 

Een actieve kwaliteit zinkoxide wordt geproduceerd door het zogenaamde 'Wet chemical process' en heeft zeer fijne deeltjesgrootte met een groot oppervlakte en lage onzuiverheden, die hoofdzakelijk in rubbersamenstellingen en latex worden gebruikt.

 

Norkem biedt een uitgebreid assortiment aan kwaliteiten die met alle 3 bovengenoemde productiemethoden worden gemaakt. 

 

​Toepassingen 

 

Een sector waarin zinkoxide een sleutelrol speelt is binnen de verf- en keramische industrie en bij het maken van glazuren. Door zinkoxide aan het glazuurmengsel toe te voegen, wordt de elasticiteit ervan sterk verbeterd en wordt het smeltpunt verlaagd, om de kans op scheuren te minimaliseren en een gladdere afwerking te verkrijgen. Aan de andere kant vereist verf vaak de toevoeging van zinkoxide om naast de vlekblokkerende ondersteuning ook corrosiepreventie en schimmelbestendigheid te bieden - waarbij zinkoxide het belangrijkste witte pigment in de tint 'Zinkwit' is.  

 

Zinkoxide wordt ook gebruikt als coating op oppervlakken en metalen om corrosie te voorkomen. Dit komt met name voor bij voertuigen en apparatuur voor de scheepvaart, die door het hoge zoutgehalte van het zeewater een hoog corrosierisico lopen. 

 

Andere zinkverbindingen, zoals zinkboraat en zinkfosfaat, hebben toepassingen die variëren van papier, textiel, orthodontie, kleefstoffen en rubber en zijn bovendien vlamvertragend in kunststoffen en cellulosevezels. 

 

Verpakkingen zijn beschikbaar in bulk, standaard 25 kilo en 1000 kilo netto grootverpakking of op aanvraag op maat. Als u meer wilt weten over de beschikbaarheid van zinkoxide of over verpakkingen en wensen op maat, neem dan contact met ons op en onze teams zullen u verder helpen.