norkem - Your first link in the chemical chain

13.07.2020

Nieuwe productlancering van Fructo-oligosachariden - GOFOS  >

Norkem is verheugd om de exclusieve toevoeging van een nieuw product aan hun assortiment te delen. Als een van de toonaangevende chemische groothandelaren en distributeurs ter wereld is Norkem opnieuw geselecteerd als de ideale verkooppartner in het Verenigd Koninkrijk voor een grote wereldwijde producent. In het kader van dit partnerschap zal Norkem een van de belangrijkste producten van het bedrijf - bekend als GOFOS - promoten en op voorraad houden. 

 

Het bedrijf is een marktleidende producent van kristallijne fructose en siropen op basis van suiker en GOFOS is het resultaat van deze productontwikkeling van wereldklasse. GOFOS is de handelsnaam van fructo-oligosachariden, ook wel korte keten fructo-oligosachariden, sc-FOS, FOS en Oligofructose genoemd, die een groot aantal toepassingen kennen. 

 

Een van de belangrijkste toepassingen van sc-FOS, onder de naam GOFOS, is binnen de sector van voedingsvezels, voor zowel mensen als dieren. GOFOS verhoogt de voedingswaarde van een product en wordt geproduceerd uit bietsuiker door een gepatenteerd uniek enzymatisch proces, wat leidt tot de vorming van GF2, GF3 en GF4 (GOFOS). 

 

GOFOS is een zoete en smakelijke oplosbare prebiotische vezel, die multifunctioneel is in zijn gezondheidsvoordelen. Met een lage calorische waarde en een lage glykemische index, bevordert GOFOS suikerverlaging en vezelverrijking, verlengt het de houdbaarheid van het product en voegt het volume, textuur en stevigheid toe. Dit maakt GOFOS perfect voor een aantal producten zoals zuivelproducten, ontbijtgranen en bakkerijproducten, om er maar een paar te noemen. 

 

De gezondheidsvoordelen door toevoeging van GOFOS variëren van het bevorderen van calcium- en magnesiumabsorptie, het stimuleren van de groei van nuttige bacteriën tot het remmen van de groei van potentiële pathogene bacteriën.  

 

GOFOS is ook een ideale aanvulling op voer voor huisdieren, met dezelfde voedingswaardevoordelen waar klanten voor hun huisdieren van houden. Van de prebiotica in GOFOS is bekend dat ze bijdragen aan een evenwichtige darmmicrobiota en dat ze het immuunsysteem van dieren stimuleren, net zoals dat bij mensen het geval is, waardoor dit een belangrijke toevoeging aan diervoeding is.

 

Norkem kan verschillende zuiverheidsniveaus aanbieden, afhankelijk of GOFOS bedoeld is voor veevoer, huisdiervoeding, voedings- of nutraceutische toepassingen, en we kunnen leveren in vloeibare en poedervorm. De vormen waarin wij GOFOS kunnen leveren vindt u in meer detail op onze productpagina. 

 

GOFOS is veruit superieur aan Inuline (een alternatieve toevoeging van voedingsvezels) dat momenteel veel wordt gebruikt in voedingsmiddelen om het suikergehalte te verlagen. Gezien het feit dat Inuline schaars kan zijn, is GOFOS ideaal als alternatief voor de korte of lange termijn.

 

Voor meer informatie over de verkrijgbaarheid en levering van GOFOS, aarzel dan niet om contact met ons bij Norkem op te nemen.