norkem - Your first link in the chemical chain

11.06.2020

Norkem levert handzeep, handontsmettingsmiddel en reinigingschemicaliën gedurende COVID-19 >

In de afgelopen maanden heeft de huidige COVID-19 Coronavirus-pandemie de wereld geschokt. Veel sectoren zijn veranderd of getransformeerd door de pandemie, en de toeleveringssector van chemicaliën is geen uitzondering. De toeleveringssector van chemicaliën heeft een belangrijke verandering in de vraag gezien voor diverse voorraden tijdens de overheidsinspanningen om de pandemie te beheersen. Een van de belangrijkste manieren waarop het virus wordt beheerst is door middel van een grotere publieke focus op en bewustzijn van regelmatig intensief handen wassen, momenteel aanbevolen door overheidswetgeving om vaak en minimaal twintig seconden per keer te doen. Als gevolg is de vraag naar handzeep, handontsmettingsmiddel en zeep explosief gestegen tijdens de pandemie, zowel op commerciële schaal als op industriële schaal, nu producenten worstelen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.  

 

De producten die een aanzienlijke toename in marktvraag hebben gezien, zijn de reinigingschemicaliën verbonden aan de productie van antibacteriële handzeep en handontsmettingsmiddel. Dit zijn: 

 

Melkzuur wordt gebruikt in de cosmetische industrie, de wasmiddelenindustrie en de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het wordt tevens gebruikt als polymeerprecursor. Norkem kan gradaties bieden voor farmaceutische, voedings-, diervoeder- en technische oplossingen, in diverse sterktes en in semi-bulkcontainers van 1000 liter of bulkcontainers, met indien vereist aangepaste verpakkingen beschikbaar. De vraag naar melkzuur is vandaag de dag, in sommige gevallen, toegenomen van 5 x semi-bulkcontainers per jaar naar 5 x semi-bulkcontainers per week tijdens de pandemie. Norkem kan melkzuur blijven leveren aan fabrikanten tijdens deze crisis. Voor meer informatie over onze leveringen van melkzuur kunt u gerust contact met ons opnemen

 

Trinatriumcitraat wordt gebruikt in de voedings-, medische en reinigingssectoren. Net zoals bij de toepassing ervan in reinigingsproducten, is het ook een uiterst effectief middel gebleken bij het verwijderen van carbonaataanslag van waterkokers en bij de reiniging van autoradiatoren. Trinatriumcitraat wordt tevens gebruikt in schoonmaakmiddelen voor het reinigen van kleding en ook in vaatwastabletten, en is zowel een pH-regelaar als een waterontharder. Norkem kan trinatriumcitraat leveren met een 10-40 mesh, naast de meer algemeen gebruikte 30-100 mesh. Dit product is leverbaar in grote zakken met een nettogewicht van 25 of 1000 kilo, met indien vereist aangepaste verpakkingen. Als u meer informatie wilt over onze leveringen en voorraad van trinatriumcitraat, kunt u hier meer informatie vinden. 

 

Citroenzuur is een zwak organisch zuur, dat wordt gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de schoonmaaksector. Citroenzuur kan tevens worden gebruikt in schoonmaakmiddelen, farmaceutica en biotechnologie. Norkem kan de volgende soorten citroenzuur leveren: Watervrij met een standaardgrootte van 10-40 of 40-100 mesh; monohydraat met een standaardgrootte van 8-80 mesh; of een oplossing in variërende sterktes van 20% tot 50%. Het materiaal is leverbaar in grote zaken met een nettogewicht van 25 en 1000 kilo, maar ook in semi-bulkcontainers van 1000 liter of in tankwagens voor bulkvervoer. Als u gedurende deze periode citroenzuur nodig hebt, blijft Norkem een sterke toeleveringsverbinding hebben en zal kunnen voldoen aan uw behoeften. Zie hier voor meer informatie. 

 

Xanthamgom is een geleer- en verdikkingsmiddel dat wordt gebruikt in verschillende industrieën, inclusief voedingsmiddelen-, diervoeder-, thuiszorg-, olieboring- en cosmetische industrieën. Xanthamgom wordt gemaakt van enkelvoudige suikers met gebruik van een fermentatieproces in batches, en wordt het meest gebruikt in de industrie van huishoudelijke toiletartikelen zoals geleermiddel voor zeep. Xanthamgom heeft, naast het samenbinden van ingrediënten, een uitstekende waterretentie wat het goede eigenschappen van huidhydratatie geeft, perfect voor gebruik in zeep en shampoo om dat zeer gewilde schuim te krijgen. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van voorraden xanthamgom, gaat u voor meer informatie naar deze pagina. 

 

Tot slot is kopercarbonaat een blauw-groene samenstelling, die voornamelijk wordt gebruikt voor het produceren van houtconserveringsmiddelen, katalysatoren en kleurstoffen. Kopercarbonaat wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt bij de productie van maskerfilters, die de lucht die we inademen, filteren door plaatsing in gezichtsmaskers en gezichtsbedekking. De vraag hiernaar is erg groot tijdens de COVID-19-crisis, waardoor wereldwijde voorraden van kopercarbonaat zijn geslonken. Norkem kan echter blijven voorzien in zowel droge als bevochtigde producten, met verschillende bulkdichtheden die passen bij uw vereisten. Het materiaal is tevens leverbaar in bulkzakken met een nettogewicht van 25 kilo, 1000 kilo of 1200 kilo.

 

Als u een van het bovenstaande stoffen nodig heeft om uw toeleveringsketen in tact te houden, neem dan gerust contact met ons op. Norkem heeft alle bovenstaande producten op voorraad, en werkt er hard aan om te kunnen blijven leveren aan belangrijke sectoren zoals de gezondheidszorg en farmaceutische industrie tijdens deze turbulente tijden.