norkem - Your first link in the chemical chain

14.01.2014

Norkem meldt resultaten van 2013 en kondigt nieuwe producten voor 2014 aan >

De in Cheshire (VK) gevestigde internationale distributeur van chemische producten, Norkem, kondigt nieuwe producten voor 2014 aan en maakt de resultaten van 2013 bekend

Alan Nicholson, Group Managing Director van Norkem, maakte het volgende bekend over de resultaten van de Groep en de nieuwe producten voor 2014.

“De omzet van 2013 is naar verwachting ongeveer €170 miljoen euro. De meeste van onze belangrijkste producten hebben bijgedragen aan deze verdere verbetering van de omzet.  Het is altijd ons doel de voorkeursleverancier te zijn voor onze klanten, en voor de meeste van onze producten hebben we dat doel bereikt.”

“We hebben nieuwe producten aan ons assortiment toegevoegd, waaronder gecalcineerd magnesiet en betaïnehydrochloride.  We hebben ook onze positie verstevigd voor onze belangrijkste producten, zoals zinkoxide, zinkcarbonaat, jodium, jodiumzout en koperverbindingen.  Dit jaar hebben we onze nieuwe website gelanceerd om ons assortiment te presenteren. Klanten kunnen hier ons volledige aanbod en diensten bekijken. “

“We hebben onze strategie voor uitbreiding naar diverse gebieden voortgezet. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen met zeer solide resultaten van onze vestigingen in China, VS en Chili.  Ze bieden ons niet alleen verkoopmogelijkheden, maar brengen ons ook in contact met nieuwe leveranciers in die regio's.  Ons personeel in die vestigingen is afkomstig uit die regio's en is goed in staat om onze klanten en leveranciers snelle, efficiënte service op maat te verlenen.”

“Dichter bij huis vertonen onze Europese vestigingen nu sterke tekenen van herstel, zelfs in de gebieden waar we het meest door de crisis zijn geraakt.  We zijn ervan overtuigd dat deze trend zich zal voortzetten in het voordeel van de Norkem Groep in het VK, Nederland en Spanje.”

“Gezien de recent toegenomen activiteiten in de bouwindustrie hebben we ook een herstel van de vraag naar onze baksteen- en kleiadditieven geconstateerd. We krijgen nieuwe aanvragen uit West-Europa, de VS, Rusland en Australië, waar onze aanwezigheid op dit gebied solide is.”