norkem - Your first link in the chemical chain

03.02.2017

Jaarresultaten 2016 van Norkem en mooie positie op lijst van Sunday Times >

Jaarresultaten 2016 van Norkem en mooie positie op lijst van Sunday Times

De in het VK gevestigde internationale chemicaliëndistributeur Norkem brengt een samenvatting van de bedrijfsresultaten naar buiten en haalt de succesvolle vermelding door de Sunday Times aan

Het bestuur van Norkem had het volgende te zeggen over de prestaties van de Norkem-groep in 2016, en noemde hierbij ook hun vermelding in de Top Track 250 Companies-lijst van de Sunday Times voor het tweede jaar op rij.

"Ons bedrijf is nogmaals erkend door een nationale Britse krant als een van de snelst groeiende bedrijven in het land, voor het tweede jaar op rij, en daar zijn we terecht trots op. 

Onze goede reputatie verspreidt zich steeds verder in de wereld, mede dankzij nieuwe klanten uit Brazilië, Zuid-Afrika, China, Thailand en Vietnam.  Ze stellen de hoge kwaliteit van onze serviceverlening en de manier waarop we snel inspelen op hun behoeften erg op prijs. 

We zijn actief in een grote verscheidenheid aan sectoren, zoals diervoeders, levensmiddelen, chemie, farmaceutica en de bouwsector, en we hebben ons productengamma uitgebreid voor deze sectoren.  Zo beschikken we nu over een groot aanbod aan chemicaliën voor galvanisering, sucralose voor de levensmiddelenindustrie en nieuwe oppervlaktekleurstoffen voor de bouwsector.  Er zitten ook een aantal veelbelovende vernieuwende projecten in de pijplijn voor het komende jaar.

We mogen onze kernproducten niet vergeten die we over de jaren heen hebben ontwikkeld, en waarmee we onze positie als marktleider in bepaalde gebieden hebben verzekerd, zoals zinkoxide, bariumcarbonaat, kopersulfaat, iodine en de afgeleide producten daarvan.  Voor al deze producten vertegenwoordigen we enkele van de vooraanstaande internationale producenten en ik weet zeker dat ze het waarderen dat de Norkem Group hun producten nu in meer dan twintig landen in de meeste werelddelen verkoopt.  We waarderen hun steun en we hopen dat we kunnen voortbouwen op de langetermijnrelaties die we onderhouden met onze leveranciers over de hele wereld, waaronder bedrijven waar we al meer dan twintig jaar mee samenwerken.

Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder het harde werk van al onze medewerkers, verspreid over de hele wereld, en de bestuurders bedanken hen dan ook van harte voor hun inspanningen. We kijken samen uit naar wat 2017 ons zal brengen."