norkem - Your first link in the chemical chain

31.08.2016

Eerste helft van het jaar record voor levensmiddelen- en drankenafdeling van Norkem Group. >

Wereldwijde handelaar en distributeur in chemicaliën Norkem, met hoofdkantoor gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, viert het feit dat de levensmiddelen- en drankenafdeling van het bedrijf dit jaar de hoogste verkoopcijfers voor het eerste en tweede kwartaal ooit heeft geregistreerd. Het toegewijde team dat verantwoordelijk is voor de verkoop in de internationale levensmiddelen- en drankenindustrie heeft de groei toegeschreven aan een aantal belangrijke ontwikkelingen.

De aanstelling van een nieuwe Account Manager voor het VK in 2015 heeft ertoe bijgedragen dat het team een aantal belangrijke klanten heeft verworven. Hierdoor ontstond een gestage en indrukwekkende groei waarbij vooral de verkoop aan de frisdrankindustrie zeer sterke prestaties heeft laten zien.

Naast deze nieuwe klanten heeft de inzet van het bedrijf om de naleving op alle gebieden van deze sterk gereguleerde industrie te waarborgen ervoor gezorgd dat Norkem in december 2015 haar accreditatie van BRC Global and Brokers verkreeg.  De BRC Global Standard was de eerste standaard die voldeed aan het Global Food Safety Initiative (GFSI)-criterium en garandeert het hoogste competentieniveau op alle belangrijke gebieden van voedselveiligheid.

Een woordvoerder van het team Levensmiddelen van Norkem verklaarde: "De BRC-accreditatie, evenals de andere belangrijke test- en kwaliteitsmaatstaven die wij hanteren voor de verkoop van onze producten, geeft onze klanten het vertrouwen dat ze nodig hebben om voortdurend zaken met ons te doen. Zoals onze mission statement al aangeeft: ons doel is om de voorkeursleverancier van onze klanten te zijn voor al hun chemische behoeften."

Hij vervolgde: "Een uitgebreid assortiment in combinatie met onze diepgaande kennis van de industrie dragen allemaal bij om ons te helpen dat doel te bereiken.  De verdere uitbouw van de afdeling is beloond met een indrukwekkende groei van de omzet tot nu toe in 2016, en we hebben een groei op jaarbasis bereikt van 56%."

Norkem biedt ook een brede selectie van producten voor verkoop in de segmenten agrochemie, diervoeders, farmaceutica, industriële producten en constructie.  Met een jaarlijkse omzet van meer dan £ 160 miljoen in 2015 blijft het bedrijf een consistente groei tonen in alle sectoren.