norkem - Your first link in the chemical chain

22.02.2013

Norkem maakt omzetcijfers over 2012 bekend >

Alan Nicholson, Managing Director van de Norkem Groep, maakte het volgende bekend over de resultaten en uitdagingen van de Groep.

“In heel 2012 zijn we  succesvol geweest, in een periode die onzeker bleef, ondanks de inspanningen van alle Europese overheidsorganisaties om de financiële malaise binnen de EU in te perken. De Norkem Groep wist dit jaar niettemin een goed resultaat te boeken, met een totale omzet van naar schatting €150 miljoen.

Ons beleid om buiten Europa verder uit te breiden resulteerde in  groei vanuit onze vestigingen in China en Australië. Onze Chinese collega's zijn erin geslaagd om de banden aan te halen met Chinese leveranciers en om nieuwe markten aan te boren in Vietnam, Thailand en Indonesië.

In Australië blijft onze bedrijf zich verder uitbreiden, met extra omzet in de bouwsector en in de sectoren diervoeders en agrochemie. Een verdergaande diversificatie in andere sectoren wordt binnenkort in gang gezet.

Gezien de lastige marktomstandigheden doen onze Europese bedrijven het goed. In alle sectoren nam de omzet toe, dankzij de inspanningen van onze medewerkers in onze vestigingen in Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De afdeling productontwikkeling wist dit jaar nieuwe producten aan onze portfolio toe te voegen en ook in 2013 zal dit naar verwachting gebeuren.

Het doet mij genoegen om de opening van onze vestigingen te kunnen aankondigen in de Verenigde Staten en Chili. Deze laatste wist periodiek terugkerende omzet te boeken in Brazilië, Chili en Colombia en heeft hoge verwachtingen voor de toekomst.

Onze activiteiten in suspensies blijven het goed doen. Een speciale vermelding verdient de introductie van specialistische oppervlaktekleurstoffen voor baksteenkleuren. Hiermee kunnen we onze klanten een veel ruimere keuze aan producten aanbieden.

We beseffen maar al te goed dat elke onderneming afhankelijk is van de inspanningen van zijn medewerkers en van de voortdurende ondersteuning door klanten en leveranciers. Mijn oprechte dank gaat dan ook uit naar alle medewerkers, klanten en leveranciers die samenwerken met de Norkem Groep en we zien graag uit naar verdere successen in de toekomst.”